هدف از برگزاری دوره ی الفبای سرمایه گذاری آشنایی مردم با بازارهای مالی، روش های تحلیلی، کسب دانش پایه ای از سرمایه گذاری، معرفی انواع روش های سرمایه گذاری و ایجاد باب این که افراد سعی کنند به فعالیت حرفه ای بپردازند.
به همین منظور بر آن شدیم این دوره مفصل را به صورت رایگان ارائه دهیم امیدوارم تا انتهای این دوره را تماشا کنید و بتوانید بهترین استفاده را از آن ببرید.
سرمایه گذاری به چه معنی است ؟
سرمایه گذاری به این معنی است کاری کنید که پولتون براتون کار کند ، یعنی تبدیل وجوه مالی (پول) خود به دارایی که برای مدت زمانی نگه داری شود ، چنان چه ارزش دارایی بیشتر شود و اقدام به فروش کنید در این سرمایه گذاری سود کردید و چنان زمانی که ارزش دارایی مربوطه کاسته شده باشد اقدام به فروش کنید شما متضرر شده اید.
بنابراین باید در همین ابتدا بدانید که سرمایه گذاری همواره دارای ریسک است
خود ریسک انواع مختلف دارد و افراد هم برخوردهای متفاوتی داردند برخی به دنبال سرمایه گذاری های مخاطره آمیز هستند و به دنبال ریسک بالا می روند به امید این که بتوانند سودهای کلانی نصیبشان شود و برخی دیگر هم اولویتشان حفظ سرمایه فعلی است و قدم بعدی رشد آن بنابراین این دسته از افراد ریسک های کمتری را شامل می شوند بیشتر به دنبال اطمینان هستند و سودهای با بازه کم هم برای این دسته جذاب است .
در جلسه دهم مفصل در رابطه با ریسک صحبت می کنیم.
ویدئو زیر را مشاهده کنید تا بتوانید درک بهتری از ریسک داشته باشید.
چرا باید سرمایه گذاری را یاد بگیریم ؟
دلیل اول برای این که نیاز به یادگیری سرمایه گذاری داریم تورم است.
تورم از نظر علم اقتصاد به معنی فزایش سطح عمومی تولید پول، درآمدهای پولی یا قیمت است.
تورم به معنی ساده تر یعنی افزایش قیمت ها.
این افزایش می توانند دلیل های بسیار زیادی داشته باشد که مهم ترین آن ها رشد نقدینگی است.
برای درک بهتر نقدینگی اجازه بدهید یک مثالی بزنم:
تصور کنید در یک جزیره ای هستید و در آن جزیره فقط ده نارگیل وجود دارد و همچنین ده سکه طلا
حالا به نظر شما در چنین شرایطی هر نارگیل چه مقدار ارزش دارد ؟
طبیعتا هر نارگیل می شود یک سکه طلا
حال تصور کنید در همین جزیره به جای ده سکه ، بیست سکه داشته باشیم:
حال قیمت هر نارگیل چقدر می شود ؟
قیمت هر نارگیل می شود دو سکه طلا
مفهوم نقدینگی هم از همین مثال می توانید متوجه شوید، در واقع هر چقدر میزان پول در یک جامعه بیشتر شود، ارزش پولی هر کالا افزایش می یابد در صورتی که ارزش واقعی آن فرقی نکرده است. در تمام کشور های دنیا تورم توسط بانک های مرکزی کنترل می شود به نحوی که به نفع افراد داخل آن کشور باشد.
یعنی اگر کشوی وارد کننده است بهترین حالت برای آن ها قوی تر نگه داشتن پول خودشان است که راحت تر بتوانند اجناس خارجی بخرند و وارد کنند و همچنین اگر کشور صادر کننده باشد، سعی می کند پایه پولی خود را ضعیف نگاه دارد تا قیمت تمام شده کالا پایین تر بشود و بتوانند در جامعه جهانی رقابت داشته باشند، البته این را هم باید مد نظر قرار بدیم گاهی اوقات تورم به دلیل شرایط اقتصادی مانند رکود اقتصادی از دست بانک های مرکزی تا حدی خارج می شود.
برای داشتن درک بهتر از سرمایه گذاری و پتانسیل سودسازی آن بهتر است ویدئو زیر را تماشا کنید که در رابطه با آقای وارن بافت و نحوه ثروتمند شدن ایشون توضیحات ارائه می دهد.
سیاست های انبساطی و انقباضی
بانک های مرکزی در حالت کلی دو سیاست اصلی دارند ، سیاست انبساطی که هدف آن گشایش اقتصادی رشد و رونق تولید و کاهش بی کاری است و از ان طرف نیز در شرایطی مجبور به اعمال سیاست های انقباضی می شوند که در چنین شرایط حجم پول را باید کاهش بدهند.
چطور این سیاست را اعمال می کند ؟ با تغییر نرخ بهره ( تعریف نرخ بهره در ویکیپدیا: عبارت است از نرخی که بابت جلوگیری از کاهش ارزش پول پرداختی در امروز و دریافتی در آینده (به دلیل ارزش زمانی پول و نرخ تورم ) از وامگیرنده دریافت میشود.)
زمانی که بخواهند پول را در از بدست مردم جمع کنند و وارد بانک کنند ، نرخ بهره را بالا می برند و زمانی که بخواهند پول وارد چرخه ی بازار بشود، نرخ بهره را پایین می آوردن که پول از بانک خارج شود.
چرا تورم دشمن قشر ضعیف جامعه است ؟
زمانی که یک کشوری تورم افسار گسیخته دارد، فاصله طبقاتی بیشتر می شود، زیرا افرادی که دارایی دارند مانند ملک، سهام، دلار و طلا با افزایش تورم ارزش دارایی آن ها نیز بیشتر می شود و متاسفانه قشر ضعیف جامعه به دلیل این که دارایی های کمتری دارند، این تورم ها در جهت مخالف آن ها عمل می کند .
حال که با مفهوم تورم آشنا شدید راحت تر می توانید درک کنید که چرا باید سرمایه گذاری را یاد گرفت و انجام داد.
لیست کشور ها بر اساس بیشترین تورم ( تاریخ بررسی مهر 99 )
همانطور که مشاهده می کنید متاسفانه کشور عزیزمان ایران هفتمین کشور از نظر بیشترین تورم است پس برای سرمایه گذاری باید همیشه تورم را مد نظر خود داشته باشیم.
چگونه در کشورهای تورمی سرمایه گذاری کنیم ؟
در کشور های تورمی پس انداز کردن پول، بزرگ ترین اشتباه می تواند باشد زیرا شما هر بار که پولی پس انداز می کنید در گذر زمان ارزش آن پول از بین می رود پس در قدم اول برای پس انداز کردن باید یاد بگیرید چگونه می توانید ارزش پول خود را حفظ کنید.
برای حفظ ارزش پول مخصوصا برای پول های کوچک تسلط داشتن به بازار بورس و بازار ارزهای دیجیتال می تواند بسیار راهگشا باشد.
برای این که بتوانید در بازارهای مالی کسب درامد بپردازید سه راه در پیش دارید :
- راه اول: به سرمایه گذاری های بلند مدت بپردازید که ریسک به مراتب پایین تری دارند و فقط کافیست آشنایی و تسلط کمی روی بازار داشته باشید و صرفا آشنایی با تحلیل بنیادی کفایت می کند.
- راه دوم: به معامله در بازار بپردازید که برای این کار نیاز دارید تسلط کافی روی بازار و تحلیل تکنیکال داشته باشید.
- راه سوم: سرمایه گذاری غیر مستقیم که نیازی ندارید خودتون وقت بگذارید پول خود را در یکی از صندوق های بورسی سرمایه گذاری می کنید و آن ها از سود پول شما مقداری را برای خود برمیدارند و الباقی برای خودتان است.
البته یکی از دلایل رونق بازار مسکن در ایران همین تورم است که افراد برای حفظ ارزش پول خود اقدام به سرمایه گذاری در ملک می کنند، زیرا سرمایه گذاری کم ریسکی است، عیب این بازار این است که با سرمایه های کوچک نمی توان وارد آن شد.
مزایای سرمایه گذاری چیست؟
- حفظ شدن سرمایه در برابر تورم: همانطور که پیش تر اشاره کردیم سرمایه گذاری در بدترین حالت باعث می شود بتوانید ارزش دارایی خود را حفظ کنید و چنان چه بتوانید سرمایه گذاری های بهتری داشته باشید باعث می شود حتی از تورم هم جلو باشید.
- امکان درآمدزایی بی نظیر: در سرمایه گذاری شما توانایی رشد بی نهایت دارید و همین سقف نداشتن باعث جذابیت سرمایه گذاری شده است.
- سرمایه گذاری شما را بازنشسته می کنید: با توجه به این که پتانسیل درآمد بالایی در سرمایه گذاری وجود دارد چنان چه صبر ، پشتکار کافی داشته باشید می توانید خیلی زودتر از آن چیزی که انتظار داشته اید خودتان را بازنشسته کنید.
- آزادی مالی: سرمایه گذاری کردن می تواند شما را به آزادی مالی برساند به این معنا که می توانید هر موقع اراده کردید هرچیزی که می خواهید را بخرید. (البته این یک شبه اتفاق نمی افتد و معمولا حداقل بین 5 الی 10 سال زمان نیاز دارد.)
معایب سرمایه گذاری چیست؟
- خطر از دست دادن سرمایه: متاسفانه افراد تازه کار زمانی که به سرمایه گذاری روی می آورند انتظار یک شبه ثروتمند شدن را دارند و به همین دلیل اقدام به معاملات زیاد می کنند و همین کار باعث می شود خطر از دست دادن سرمایه داشته باشند.
- خطای تحلیل گران: هیچ روش تحلیلی نیست که بدون خطا باشد شما هرچقدر هم دانش و تجربه داشتید احتمال خطا وجود دارد به همین دلیل یکی از مواردی که باید یاد بگیریت رعایت موارد مدیریت سرمایه است که با یک معامله اشتباه دارایی خود را از دست ندهید.
- استرس زیاد: این کار با توجه به این که شما معامله ای انجام می دهید تا در آینده نتیجه ان مشخص شود، بنابراین برخی مواقع فشار و استرس زیادی را باید تحمل کنید.
سرمایه گذاری یا معامله گری؟
سرمایه گذاری یک کار بلند مدت است، زمانی که شما تصمیم می گیرید سرمایه گذاری کنید یعنی یک دارایی را می خرید و تصمیم به نگه داری بیش از یک سال را خواهید داشت در صورتی که در معامله گری شما اقدام به نوسان گیری و معاملات کوتاه مدت صرفا خواهید داشت.
در ابتدای کار بهتر است نگاه خود روی سرمایه گذاری باشد زیرا هرچقدر تایم معاملاتی خود را بیشتر کنید، ریسک معامله شما هم پایین می آید.
تصویر زیرحرکت کلی شاخص کل بورس در تمام دوران بازار است :
حال نگاهی به جزئیات خواهیم انداخت:
زمانی که نگاهی کلی داشته باشید شاهد این هستیم که دائما حرکت صعودی داریم اما زمانی که از نزدیک تر نگاه می کنیم متوجه نوسانات بازار می شویم.
پس هرچقدر بتوانید نگاه خود را بلند مدت تر کنید با توجه به شرایط اقتصادی تورمی که در کشور داریم احتمال ضرر و زیان در معامله شما بسیار کمتر می شود.
توجه داشته باشید تا زمانی که از معامله خود خارج نشده باشید هیچ گونه ضرر یا سودی به شما تعلق نگرفته و فقط ارزش لحظه ای دارایی های شما در حال تغییر است و زمانی که اقدام به فروش می کنید آن لحظه می توانید برای خود چرتکه بندازید.
شاید برای شما سوال پیش بیاید که چگونه می توانید بدون سرمایه اولیه اقدام به سرمایه گذاری کرد ؟
در بازارهای مثل بازار مسکن این کار عملا نشدنی است اما در بازاری مثل بازار بورس یا بازار ارزهای دیجیتال به راحتی می توانید با کمترین سرمایه (حتی یک میلیون تومان) شروع به فعالیت کنید که در ادامه (جلسه چهارم) مفصل در همین رابطه خواهیم داشت که کامل آموزش خواهیم داد چگونه می توانید با کمترین سرمایه ، و مقداری دانش در بازارهای مالی برای خودتان شروع به فعالیت کنید و کسب درآمد ایده آل داشته باشید.
فعالیت بدون آموزش در بازارهای مالی ، بازی با دم شیر است
توجه داشته باشید که مطالب گفته شده به این معنی نیست که بدون آموزش و کسب تجربه لازم وارد بازارهای مالی شوید و اقدام به سرمایه گذاری کنید، قطعا برای حضور در هر بازار نیاز به یک آموزش حرفه ای خواهید داشت که با تسلط کامل در بازار فعالیت کنید و ریسک و ضررهای خودتان را تا حد امکان پایین بیاورید.
در ادامه دوره مطالبی که در ابتدا باید بدانید را توضیح خواهیم داد. بعد از اتمام این قسمت می توانید قسمت دوم که در رابطه با انواع بازارهای مالی صحب می کنیم بروید.
arefasadi ۲۳ آذر ۱۳۹۹
سلام علیرضا جان ،انشاا… ادامه دار باشه این کارای خوبت و هدف والایی داری که چیزایی رو که بلدی به صورت رایگان در اختیارمردم قرار میدی و این نشان از روحیه ی بلند شماست. من که لذت بردم و خیلی ارتباط گرفتم با ویدیوتون مخصوصا اون بخشیکه بی پولی و سختیای خودتو مطرح کردی .انشاا.. همیشه موفق و سربلند باشی، یا علی.
MrKarimian ۲۵ آذر ۱۳۹۹
سلام ، به امید خدا سعی خواهیم کرد بتوانیم دو الی سه دوره ی پایه ای دیگر نیز به صورت رایگان درست کنیم
Sina_slz ۱۴ دی ۱۳۹۹
سلام اقای کریمیان وقتتون بخیر واقعا ممنونم بابت محتوا مفید کاربردیتون انشالله که در مسیر خودتون موفق باشید.
MrKarimian ۴ بهمن ۱۳۹۹
سلام ، خیلی ممنون سینا جان ، محبت دارید.
علی ایرانی ۲ بهمن ۱۳۹۹
استاد سلام
خدا قوت و دستمریزاد
بسیار عالی
از اینکه فرصتی ایجاد کردید و بصورت رایگان داشته خودرا به اشتراک می گذارید کمال تشکر را دارم
MrKarimian ۴ بهمن ۱۳۹۹
سلام ، خواهش می کنم انشالله با همین مطالب بتوانیم کمکی به دوستان علاقه مند به فعالیت در بازارهای مالی کرده باشیم.
حسن ۲ بهمن ۱۳۹۹
ممنون استاد. واقعا پول ب راحتی بدست نمیاد. باید تلاش کرد. عالی بود. ممنون
MrKarimian ۴ بهمن ۱۳۹۹
دقیقا ، اصطلاحا ” پنیر مفت توی تله موش هستش ” را باید آویزه گوش خودمان کنیم چون اکثر اوقات از این مورد برای سو استفاده به کار گرفته می شود.
Amirsh ۳ بهمن ۱۳۹۹
آموزشی انگیزشی بود تقریبا
ولی باید راهی باشه به نظرم که آدم زودتر از ۵ تا ده سال به سود های خوب از بازار های مالی برسه
MrKarimian ۴ بهمن ۱۳۹۹
کجای آموزش انگیزشی بود امیرجان ؟
اگر بنده گواه های مختلف را نمی اوردم و هر کدام را از در منطق باز نمی کردم حق با شماست، ببینید شما می خواهید یک تخصصی را یاد بگیرید ، تجربه کنید و با سرمایه ای متوسط یا کوچک شروع به فعالیت کنید، رسیدن به نقطه ایده آل قطعا همین میزان زمان بر خواهد بود و این طرز تفکر موفقیت در مسیر کمتر باعث سو استفاده از افراد میشه که وضعیت میشه چیزی که امروز شاهد آن هستیم.
آیدا ۳ بهمن ۱۳۹۹
با سپاس فروان از شما مدرس گرامی . با توجه به شرایط کنونی بورس و مطرح شدن احتمال رکود چند ماهه در این بازار، سرمایه گذاری در بازار طلا رو چطور ارزیابی میکنید؟ کدام یک کم ریسک تر هستد ؟
MrKarimian ۴ بهمن ۱۳۹۹
سلام ، ما هر هفته جمعه ها یک لایو تحلیلی در اینستاگراممون قرار می دهیم که به صورت ویدئویی نیز در یوتیوب می گذاریم، برای تحلیل اینستاگرام و یوتیوب بنده را دنبال کنید.
لینک اینستاگرام : https://www.instagram.com/mrkarimian7/
لینک یوتیوب : https://m.youtube.com/c/mrkarimian7
امین ۳ بهمن ۱۳۹۹
سلام
اینکه هر یک از عناوین مطرح شده را به زبان ساده و با مثال ملموس ارائه می دهید خوب است
فعلا در دوره اول نکته منفی ندیدم
با تشکر
MrKarimian ۴ بهمن ۱۳۹۹
سلام ،انشاالله تا آخر نیز همینطور هستش.
مرتضی ۳ بهمن ۱۳۹۹
سلام! با دیدن قسمت اول و توضیحات ارائه شده به نظر میرسد که دورهی مطلوبی برای شروع یادگیری در بازار سرمایه باشد و من به دیدن این دوره ادامه خواهم داد.
MrKarimian ۴ بهمن ۱۳۹۹
درود بر شما ، به امید خدا بتوانید پایه خوبی را در این دوره برای خودتون بسازید
الهام ۳ بهمن ۱۳۹۹
مواردی که مطرح کردید دقیقا موضوعاتی هستن که به ندرت افراد قبل از ورود به سرمایه گذاری و معامله گری در نظر میگیرن ، و یا به اندازه کافی به اهمیت اونها پی نبردن، موفق و پایدار باشید
MrKarimian ۴ بهمن ۱۳۹۹
دقیقا هدف ما هم همین بوده و چون میدیدیم اکثر افراد از همین جا ضربه می خورند چه بهتر که قبل از شروع این مطالب را بدانند تا بتوانند در ادامه تصمیم های بهتری بگیرند
امین ۳ بهمن ۱۳۹۹
جلسه اول
همه مواردی که فرمودین درسته ولی به نظر من ترس (مثل زیان مالی یا ترس از اشتباه یا…)یکی از بزرگترین مشکلات سرمایه گذاری هست که بر میگرده به شخصیت آدمها و ارتباط زیادی با آموزش نداره . چطور میشه این ترس رو مدیریت کرد ؟
MrKarimian ۴ بهمن ۱۳۹۹
ببینید این سوال رو میشه از دو بعد پاسخ داد
۱- دید روان شناسی که خب صحبت بسیار طولانی خواهد شد اگر بخواهیم وارد این حوزه شویم
۲- دید فنی ، یعنی به نظر بنده خیلی مواقع ترس ما ریشه در عدم آگاهی یا عدم توانایی کامل برای بررسی بازار صورت می گیرد چون نمی دانیم یا نمی توانیم پیش بینی کنیم که چه اتفاقی در بازار رخ خواهد داد باعث می شود که حس ترس داشته باشیمدر مجموع ترس ما در بازارهای با افزایش آگاهی و مهارت تا حد بسیار زیادی از بین خواهد رفت
رضا ۴ بهمن ۱۳۹۹
سلام استاد کریمیان عزیز
خیلی ممنونم ازتون بابت مطالب ارزشمندی ک رایگان در ختیار ما میزارین
با اون جمله ای ک استفاده کردین تو فیلم خیلی حال کردم چون خودم تا حدودی تجربش کردم اینکه دیگه دوران راحت زندگی تموم شده و باید سختی بکشی
خودم ب شخصه دارم نتیجشو میبینم ن توی بازار سرمایه البته
و یقینا اگه هر کسی ی تایمی رو بخودش سخت بگیره برای هدفش حتما در آینده ب رفاه و آرامش میرسه.
با سپاس
MrKarimian ۶ بهمن ۱۳۹۹
ساده ترین مثال این است که شما برای رسیدن به قله کوه باید موانع و سختی ها را تحمل کنید تا به آن جا برسید در زندگی نیز همین است ، اگر بخواهیم پیشرفت داشته باشیم باید تلاش و زحمت بکشیم تا بتوانیم آن چیزی که مد نظرمان هست را بدست بیاوریم.
فرشته دربندی ۵ بهمن ۱۳۹۹
سلام جناب کریمیان
من دقیقا میخواستم سرمایه گذاری تو بازارهای مالی رو آموزش ببینم
ممنون از شما واقعا بابت این دوره ی عالی که اونم به صورت رایگان برای ما گذاشتید
MrKarimian ۶ بهمن ۱۳۹۹
خواهش می کنم
مهدی ۵ بهمن ۱۳۹۹
درود برشما جناب کریمیان عزیز
همانطور که گرنت کاردون هم میگه مردم باید بازی جدید پول رو یادبگیرن.
خیلی ممنونم از شما که تجربیاتتون رو در اختیار من قرار دادید.
MrKarimian ۶ بهمن ۱۳۹۹
دقیقا ، بهتر است که رفتار با پول و بازی با آن را یاد بگیریم
رسول ولی پور ۵ بهمن ۱۳۹۹
ممنون از اقای کریمیان عزیز بابت آموزش جامعشون
عماد ۵ بهمن ۱۳۹۹
عالی بود جناب کریمیان
من قبلا تولید کننده صنایع غذایی بودم در سن ۳۲ سالگی سرمایه گذارم فوت کرد و نتونستم سرمایه گذاری برای کار خودم جذب کنم. در توئیتر با صفحه شما آشنا شدم و این کلیپ رو دیدم امیدوارم بتونم باز هم به روزهای خوبم باز کردم. سرمایه ای ندارم و امیدوارم با درس های شما بتونم از صفر شروع کنم. بازم ممنون
MrKarimian ۶ بهمن ۱۳۹۹
سلام ، انشالله به امید خدا با استفاده از تجربیات گذشته بتوانید این بار بهتر و سریع تر به اهداف خودتان برسید.
شبنم علیزاده ۵ بهمن ۱۳۹۹
با سلام خدمت شما جناب کریمیان ، ممنون از شما بابت ویدئوی خوبی که تو سایت قرار دادید. من قبل از این چندید سایت دیگه مقاله خونده بودم و این مطالب شما هم شد حسن ختام برای دونستن این که چرا و چطور باید سرمایه گذاری کرد.
من هم تازه واردم هم با سرمایه کم ولی ترجیح میدم وقت صرف کنم و بخونم و بدونم بعد اگاهانه وارد این بازار بزرگ باشم ، مرسی که از تازه واردها حمایت میکنید.
MrKarimian ۶ بهمن ۱۳۹۹
درود بر شما ، بهترین کار را انجام می دهید، متاسفانه اغلب افراد ابتدا شروع می کنند و بعد به دنبال یادگیری هستند که همین موضوع باعث آسیب دیدنشان می شود.
نیما ۵ بهمن ۱۳۹۹
درود بر شما،توضیحات بسیار مفیدی بود.ممنونم که تجربه و اطلاعاتتون رو در اختیار ما گذاشتید.
MrKarimian ۶ بهمن ۱۳۹۹
خواهش می کنم نیما جان
مریم قنواتی ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
بعد از مدت ها برگشتم به آموزش هاتون. اون قسمتی که از تجربیات خودتون، حال و هواتو توی سال های اول میگین ، اون ها آموزش هارو قابل درک تر کرد برام.ممنون استاد